Boost op jouw school

Het onderwijs is de één van de mooiste sectoren om in te werken. Het is ook één van de meest uitdagende. Het is daarom uitermate belangrijk om gewapend te zijn tegen de negatieve gevolgen van de hoge druk. BOOST op school biedt leerkrachten de kans om zich onder te dompelen in de wereld van positieve psychologie en solution focused training. Ons doel is simpel: gelukkige, creatieve, innovatieve leerkrachten in sterke teams die doen waar ze goed in zijn: helpen bouwen aan onze toekomstige generaties. In onze sessies bieden we verschillende, direct inzetbare tools voor scholenteams:

Solution Focused

Richt je op de oplossingen die werken. Door de nadruk te leggen op successen zijn onze sessies zeer energiek en positief.

Positieve Teams

Ontdek de talenten in je team en hoe je deze kan gebruiken in de klas en de leraarskamer. Door actief-constructief luisteren versterk je de band in je team.

Waardevol lesgeven

Hoe zou je school er uit zien als jij voor één dag het voor het zeggen had? We gaan op onderzoek naar de waarden van jou school en dagen je uit deze overal uit te dragen.

Verminder je stress

Door technieken uit de positieve psychologie te gebruiken in je klas verminder je de stress en verhoog je de creativiteit voor zowel leerkracht als leerling.

Bij BOOST maken we gebruik van wetenschappelijk gevalideerde oefeningen en interventies. In onze sessies leggen we de nadruk op thema’s uit positieve psychologie die dagelijks in de school gebruikt kunnen worden. Leer hoe je positieve emoties kan opwekken. Kom te weten hoe deze positieve gevoelens je creativiteit een boost geven. Ga op zoek naar de talenten die je bezit als lesgever en kom in de flow. Leer omgaan met tegenslag en loslaten via ademhalingsoefeningen. Ga terug naar je eerste stappen als onderwijzer en herontdek je passie voor het lesgeven. Deze en nog veel andere thema’s komen aan bod. Geniet van een energieke, gevatte sessie en val van je stoel van de wetenschap van het welbevinden!

“Schitterende vertellers met toffe,bruikbare praktijkoefeningen. Meer dan de moeite waard om een boost te geven aan je eigen leven!”
Leerkracht Basischool Gelrode

Vaak Gestelde Vragen