Boost je lichaam


Omdat de kunst van het welbevinden zich niet kan beperken tot alleen maar een mentale fitheid willen we met BOOST ook Tai chi chuan in ons aanbod opnemen. Tai chi (taiji) staat in het westen bekend als de vloeiende trage bewegingsvormen die uit China zijn overgewaaid in de jaren 70. Rust, ontspanning en meditatie terwijl je een reeks van zachte bewegingen na elkaar uitvoert. Maar Tai chi chuan is veel meer dan dat. Het is een bewegingskunst. Het is een van de drie krijgskunsten ( bagua, xingyi en taichi) die aan de basis liggen van de vele moderne gevechtsporten die we nu kennen.

Placeholder

Taiji

We beoefenen de stijl van de WTBA (World Taiji Boxing Association)  gesticht door Erle Montaigue en nu onder leiding van zijn zoon Eli (zie foto) 

zie www.taijiworld.be

Klassieke YANG vorm

  • Yang chen fu
  • Yang lu chan
  • San sau
  • Wapens (stok, zwaard, waaier)

 

Placeholder

Waar en wanneer we trainen:

Elke donderdag avond tussen 19u en 22u in Tielt-Winge deelgemeente Houwaart zaal St. Denijs
Haldertstraat 11 3390 Houwaart

Een krijgskunst beoefenen maakt je lichaam sterker en weerbaarder en maakt je geest rustiger.

Tai chi en de kunst van het welbevinden


Positieve emoties


Op een mooie ochtend van een warme lentedag meditatief bewegen in je eigen tuin… en een gevoel van eenheid in jezelf vinden. Dat is wat tai chi voor jou kan doen. De dag starten met een positieve emotie.Engagement


De vormen en toepassingen van Tai chi zijn niet eenvoudig. Ze dagen je uit om te investeren, je eigen krachten in te zetten. Er zijn maar 3 manieren om tai chi onder de knie te krijgen. Oefenen, oefenen en oefenen.
De dagelijkse training en inzet kan je in de flow brengen. Het beOEFENEN van Tai chi is een kunst op zich.Relaties


Tai chi is een uitdaging voor jezelf. Maar een sessie waarbij je in een groep de vorm beoefend kan je zoveel energie geven. De training met vrienden in duwende handen, wudang hand wapens en andere martiale toepassingen leert je respect en nederigheid, maar vooral vertrouwen in elkaar te hebben
.

Betekenisgeving


Tai chi is geen religie, geen filosofie het is een kunst. Tai chi heeft dan ook geen goeroes alleen maar meester kunstenaars die voorgedaan hebben wat en hoe.
Tai chi kan een belangrijk deel van je leven zijn en je zowel lichamelijk als mentaal helpen om evenwichtig in het leven te staan.


Doelen


De complexiteit en veelheid van tai chi maakt dat je steeds een doel kan vinden. Je kan kiezen om een eenvoudige kort vorm te leren en als doel stellen om hem elke dag minstens 1 keer te beoefenen. Of je kan kiezen om je te bekwamen in verschillende vormen (yang lu chan, yang chen fu, small san sau, Da lu……)
Er blijft altijd wel iets nieuw te vinden in het beoefen van tai chi.