BOOST ORGANISEERT

Taiji workshop met Eli Montaigue

(hoofd van de World Taiji Boxing Association)

23 en 24 november 2019 in CC De Maere Tielt-Winge

Programma
Bagua Hawk Qi Awakening Form

De havik staat voor het element “vuur”.  Hij is dapper en vecht op leven en dood om zijn familie te beschermen.  Zijn vlucht is gekenmerkt door vloeiende, zwepende en hakkende bewegingen. “De havik”  is een van de mooiste circulaire en spiralende vormen uit de Bagua dierenreeks.  De vorm werkt vooral  op de Qi en flow van energie in het lichaam.  De vorm kan zowel traag als snel worden uitgevoerd, en is een heel goede training  voor zowel de gezondheid als het ontwikkelen van kracht voor de martiale oefeningen.

In vergelijking met andere Bagua vormen is de havik niet zo moeilijk, dus een prima start voor beginners.
De vorm is ook kort en zal in het weekend in zijn geheel worden aangeleerd.  Je gaat dus naar huis met een volledige vorm om verder te oefenen.

Push Hands 

We gaan ook de “duwende handen” aanleren.  Hierbij oefen je in het gebruiken en ontvangen van kracht met een partner.  Deze oefening vergroot je begrip van de taiji-vormen omdat het je toont hoe je kracht van de basis (aarde) opbouwt in je lichaam tot in je handen.  Het leert je tegelijk een paar heel belangrijke principes voor zelfverdediging.

Da Lu

In deze methode leer je “how to go with the flow”.  Wat doe je als iemand je uit balans trekt?  hoe kan je meegaan en terugkomen i.p.v. op te spannen? Deze oefening leert  je ook om tijdens je taiji-training ontspannen te blijven

Qigong

We leren de “ijzeren hemd” Qigong.  Met deze methode bouw je de yang-energie in en om  je lichaam op die je zal helpen om zowel fysiek als mentaal sterker te staan tegenover allerhande aanvallen

De workshop zal doorgaan in CC De Maere  Vivaldi-zaal
adres : Leuvensesteenweg 187 3390 Tielt-Winge
parking achter het gebouw : Tiensesteenweg 4 3390 Tielt-winge
 op zaterdag 23 november 2019 van 10u tot 16u 
en zondag 24 november 2019 van 10u tot 15u

inschrijving :

voor 2 dagen
€ 135 voor leden van WTBA en bij eerste deelname
€ 150 voor niet-leden

Voor 1 dag :
€ 75 voor leden van WTBA en bij eerste deelname
€ 80 voor niet leden

Factuur na betaling verkrijgbaar

Informatie en inschrijving via
Gie Kiesekoms
gie@getboosted.be
0476/650844