Zoek het geluk niet te ver

Wist je dat er een internationaal netwerk van “Geluksplekken” bestaat? Ook in Roerdalen Nederland vlakbij de grens met Duitsland en België werden er door Leo Bormans, een mede-ambassadeur van het geluk, 25 plekken geselecteerd. Hij deed dit uit meer dan 200 nominaties die de inwoners van Roerdalen graag wouden delen met wandelaars en fietsers.

Een “Geluksplek” is een plaats waar je vanzelf de tijd en ruimte neemt om ten volle te genieten van wat er is.  Eenmaal geluk verankerd is aan een plaats is deze plek nooit meer hetzelfde.  Denk maar aan je favoriete vakantiebestemming of de plaats waar je je eerste zoen met je geliefde deelde. Op elke plek op de route krijg je Gelukstips om uit te voeren gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek.

Mijn vrouw Gerd en ik hebben gekozen voor de fietsroute “Klein geluk uit Roerdalen”. Behalve de mooie plekken en de fijne tips kwamen we ook veel vriendelijke mensen tegen. In charmante winkels en gezellige bars kan je gouden gelukstips krijgen. Een hoogtepunt voor ons waren de “Geluksbonbons” die we van een lokale chocolatier kregen.  Een zoet einde voor een prachtige dag.

Ontdek zelf de Happiness Spots op de website van Roerdalen

1-omslag