Start to BOOST

We zijn helemaal mee met de health hype. We eten gezonder, roken steeds minder en sporten steeds meer. We kunnen echter nog meer doen om onze gezondheid erop vooruit te laten gaan.

Net zoals je fysiek in vorm kan blijven door te sporten kan je ook voor je mentale fitness trainen. Prof Barbara Frederickson, de auteur van Positivity, stelt dat dagelijks 15 minuutjes oefenen, een wereld van verschil kan maken. Ze ontwikkelde een manier om bij jezelf positieve emoties op te wekken door dagelijks aan Loving-kindness meditatie te doen. Dit is een heel eenvoudige manier van mediteren waarbij je mensen rondom je het beste toewenst en je een kwartiertje de tijd neemt om hier bij stil te staan.
In een onderzoek dat Frederickson en haar team uitvoerde, stelde ze vast dat mensen die deze vorm van meditatie dagelijks beoefenden, meer positieve emoties ervoeren. Sterker nog, deze mensen bleken ook meer intense positieve sociale contacten te hebben en zelfs hun cardiovasculaire gezondheid ging er op vooruit. Niet enkel sporten en op onze voeding letten maar ook mentale fitness kan onze gezondheid dus verbeteren.

Je kan hier luisteren naar geleide sessie van deze meditatievorm (in het Engels maar zeer makkelijk te volgen).

Is mediteren helemaal niets voor jou? Ben je te snel afgeleid, of is het je allemaal iets te zweverig? Geen probleem! Er zijn verschillende wetenschappelijk gevalideerde oefeningen die je kunnen helpen om positieve emoties op te wekken. Check geregeld de BOOST Blog voor meer concrete tips of kom eens langs voor een persoonlijke Positive Coaching sessie.